Midden-Oosten en Noord-Afrika

CGCB International BV begeleidt ook Nederlandse bedrijven bij markttoetreding in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Wij bieden verschillende diensten aan op het gebied van business matchmaking, consultancy, marktonderzoek, marktentreestrategieën en handelsvertegenwoordiging.

Missie

Ons doel is om de beste service aan onze klanten te verlenen op het gebied van zakendoen in MENA-landen. CGCB International BV streeft ernaar om úw partner te zijn voor het zakendoen in de MENA regio.

Visie

De MENA-regio heeft een enorm groeipotentieel, deze regio staat ook bekend als een opkomende markt. Echter, zakendoen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika kan voor Nederlandse bedrijven een hele uitdaging zijn vanwege de culturele verschillen, taalbarrières en andere manier van zakendoen.

Onze visie is om de kloof tussen de Europese landen en landen in de MENA-regio te overbruggen, met als doel: Het bevorderen van handel tussen verschillende landen. CGCB International BV wilt dé portal zijn voor Nederlandse bedrijven die zaken willen doen in de MENA-regio.

Marktanalyse

Ons team is in staat om op basis van uw doelen gedegen marktonderzoeken uit te voeren. Zo’n onderzoek geeft u inzicht in uitgebreide en recente informatie over de markt die u wilt betreden. Het van cruciaal belang om uw doelgroep en concurrenten te kennen om goede strategische beslissingen te kunnen nemen en om uw concurrentievermogen te verbeteren. Wij zijn in staat om deze waardevolle marktinformatie voor u te verzamelen en deze aan u te rapporteren.

Samen met onze lokale partners zijn wij in staat om diverse studies uit te voeren op het gebied van:

 • Sectoronderzoek,
 • Productonderzoek,
 • Concurrentieanalyse,
 • Klantenonderzoek,
 • Onderzoek naar distributiekanalen en
 • Onderzoek naar investeringsmogelijkheden.

Na de analyse van uw doelgroep, concurrenten en klanten, kunt u beslissen of het haalbaar is om de markt te betreden of niet. Indien u na deze analyse voornemens bent om de markt te betreden, dan kunnen wij u assisteren bij het ontwikkelen van een marktentreestrategie.

Marktentree Strategieën

Na een uitgebreide marktanalyse zullen wij met behulp van een gestructureerde marktentree strategie ontwikkelen.

Business Matchmaking

CGCB International BV biedt matchmaking diensten aan, waarbij persoonlijke begeleiding hoog in het vaandel staat. Tevens maken wij het zakendoen in de MENA-landen eenvoudiger, doordat wij werken met gerenommeerde en gevestigde bedrijven en overheidsinstellingen. Wij helpen Nederlandse bedrijven bij matchmakingsessie die betrekking hebben tot energie-, bouw-, waterbeheer-, ICT- en landbouwprojecten, joint-ventures, fusies en overnames, import, export en investeringen. Wij bieden de volgende diensten:

 • Identificeren en rapporteren van potentiële partners;
 • Opstellen van bedrijfsprofielen;
 • Naamsbekendheid creëren onder lokale bedrijven;
 • Potentiële zakenpartners ontmoeten;
 • Ondersteuning bij onderhandelingen

Voor meer informatie kunt over zakendoen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika u contact opnemen met de heer Mohammed iaallala via [email protected]

Contact