Handelsmissie naar China – maart 2015

Verken ‘s werelds grootste consumentenmarkt

Van 22 tot 28 maart organiseert het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering (NCH)  i.s.m. CGCB International BV een multisectorale Import & Export missie naar Hangzhou, Shanghai, Shenzhen en Guangzhou wanneer ook premier Rutte en staatssecretaris Mansveld Shanghai en Shenzhen zullen bezoeken, die overigens Hangzhou en Guangzhou niet zullen aandoen. Een aantal collectieve programma-onderdelen zullen samenvallen met het programma van de missie Rutte. De investering voor ‘startende’ exporteurs die (nieuwe) markten willen verkennen is slechts € 450,00* voor NCH-leden en € 750,00* voor niet NCH-leden.

China is momenteel ‘s werelds snelst groeiende consumentenmarkt en biedt Nederlandse bedrijven diverse kansen en mogelijkheden. Voor Nederland is China een belangrijke handelspartner, binnen de EU staat Nederland na Duitsland op de 2e plaats en is daarnaast de twee na grootste investeerder in China. Tijdens deze missie bieden wij u de kans om de vele kansen en mogelijkheden die de Chinese markt biedt te verkennen.

Waarom deelnemen?

De Chinese economie heeft decennia lang vooral kunnen groeien door (buitenlandse) investeringen en exporten. Momenteel is het Chinese leiderschap er alles aan gelegen om de economie vooral te laten groeien door de binnenlandse consumptie zoveel mogelijk te stimuleren.

o China is momenteel niet alleen de grootste economie, maar ook ’s werelds grootste consumentenmarkt. Door de toenemende welvaart en de groeiende Chinese economie zullen er in 2030 ongeveer een miljard (!) Chinese middenklassers zijn.

o Door de inkomensgroei en slechte ervaringen met sommige binnenlandse produkten, neemt de vraag naar buitenlandse kwaliteitsprodukten snel toe.

o Over heel China schieten luxe winkelcentra uit de grond in de grote en middelgrote steden. Op het platteland is vooral on-line winkelen erg populair.

o De vraag naar Europese kwaliteitsproducten wordt groter, veel Chinezen worden rijker en willen dat graag laten zien door Europese (luxe-) goederen te kopen die hen bovendien een bepaalde status en imago geven;

o Wanneer u besluit om te importeren, biedt de Chinese maakindustrie u een breed scala aan producten om uit te kiezen. Deelnemen aan deze missie geeft u tips en informatie over het vinden van betrouwbare producenten van kwaliteitsprodukten en hoe u het beste goederen kunt invoeren vanuit China;

o Een pre-missie presentatie van ongeveer 60 min. over de Chinese import- en exportregelgeving en kwaliteitscontrole door China Certification and Inspection (Group) Co., Ltd. (CCIC Europe) is in de deelnameprijs inbegrepen;

Het programma wordt op dit moment samengesteld en zal op korte termijn beschikbaar zijn

In het Kort
Wat:
                                    Import & Export missie naar China
Steden:                              Hangzhou, Shanghai, Shenzhen en Guangzhou
Wanneer:                          22 maart tot 28 maart 2015
Aanmelden:                      Aanmelden vóór 1 maart 2015 via het aanmeldformulier.
Klik hier om het formulier te downloaden

Kosten:                              De investering voor ‘startende’ exporteurs die (nieuwe) markten willen verkennen is slechts € 450,00* voor NCH-leden en € 750,00* voor niet NCH-leden. Neem contact op met het NCH om hiervan gebruik te maken.

http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/missievouchers-sib

Reis- en verblijfskosten, visakosten en overige persoonlijke kosten zijn voor eigen rekening. Het NCH heeft gunstige voorwaarden afgesproken voor de hotelovernachtingen in China.

Organisatie:                      De missie wordt georganiseerd door het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering

Contact:                             Nederlands Centrum voor Handelsbevordering, de heer Kwan Chan

070-3441516 / 06-41361290.

                                            E-mail: [email protected]

Voorwaarden:                  Het NCH behoudt zich het recht voor om deelnemers te selecteren. De handelsmissie gaat door bij een minimaal aantal van 12 deelnemers. U vindt hier de voorwaarden voor deelname.

* Geldt voor ‘startende’ exporteurs die een (nieuwe) buitenlandse markt willen verkennen. Bedrijven  kunnen via het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) een missievoucher ter waarde van maximaal 1.500,- euro ontvangen voor deelname aan deze missie (onder bepaalde voorwaarden). U kunt deze aanvragen via de website. De deelnamekosten voor niet-startende exporteurs bedragen:

€ 1.950,00 voor NCH- en DDF-leden en € 2.250,00 voor niet NCH-leden.