ZAKENDOEN IN CHINA

Bent u zich aan het oriënteren op zakendoen in China? Of bent u op zoek naar een geschikte zakenpartner of wilt u een bedrijf oprichten in Hong Kong en/of China? Ook wanneer u al actief bent in China, kunnen wij u van dienst zijn met onze dienstverlening.

Daarnaast hebben onderhouden wij goede relaties met diverse Chinese investeringsfondsen en strategische investeerders die continue op zoek zijn naar innovatieve investeringsmogelijkheden in healthcare en medical devices.

Ons team in Nederland, China en Hong Kong helpt u graag verder. Neem voor meer informatie contact met ons op via [email protected]

Meer...

Bedrijf oprichten in Hong kong en/of China

Er zijn er verschillende manieren om in de Chinese markt te investeren. Om de juiste beslissing te kunnen dient de investeerder na te gaan welke ondernemingsvorm het beste past bij uw bedrijf.

Een Wholly Foreign Owned Enterprise (WFOE) is de meest gebruikte vorm van investering en kan volledig in handen zijn van een buitenlandse investeerder. Een ander veelgebruikte vorm is een Joint Venture met een Chinese partner.

Een bedrijf starten in Hong Kong is in verband met fiscale voordelen aanbevolen, zeker wanneer u zaken doet met China. Bedrijven met bedrijfsactiviteiten die niet in Hong Kong plaatsvinden zijn vrijgesteld van het betalen van belasting (0% vennootschapsbelasting)

Hong Kong China

Starters international Business (sib)

SIB biedt een coachingtraject dat in 3 stappen naar internationale aanpak leidt.

Export biedt nieuwe kansen voor uw bedrijf. Het kan leiden tot meer omzet. Het kan ook het antwoord zijn op de toegenomen concurrentie op de binnenlandse markt. Met Starters International Business (SIB) helpt CGCB International bedrijven die de stap willen maken naar internationaal ondernemen.

Bent u mkb-ondernemer en wilt u gaan exporteren? En hebt u weinig internationale ervaring? Dan kunt u in aanmerking komen voor de regeling Starters International Business – Go Abroad, Well Prepared (SIB).

Het Starters International Business (SIB) programma van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is speciaal ontworpen voor het Nederlands mkb dat internationaal wil ondernemen. Het SIB-programma biedt u als ondernemer een voucher ter waarde van € 2.500 voor de bekostiging van het gehele coachingstraject.

Wanneer komt u in aanmerking?

    • U hebt geen of weinig ervaring met zakendoen op buitenlandse markten.
    • U wilt export vast inbedden in uw onderneming.
    • U bent bereid tijd en geld te investeren.

Partner search

CGCB International helpt u bij het vinden van de juiste partners in het internationaal ondernemen.

Waar vind ik de juiste internationale zaken- en/ of samenwerkingspartners? CGCB International is gespecialiseerd in het selecteren van de juiste agent of distributeur voor uw product en/of dienst.

Allereerst stellen wij op basis van uw exportstrategie een partnerprofiel op, hierin beschrijven wij uw bedrijf en het type partner waar u naar op zoek bent. Vervolgens stellen wij op basis van uw criteria een long list, uitgebreide lijst, van mogelijke distributeurs of agenten op. We bespreken deze long-list met u, om te zien welke bedrijven het meest bij u passen.

Ons team zal de eindbeslissers van deze bedrijven contacteren voor nadere informatie en of er interesse is voor een samenwerking. Daarnaast voeren wij een controle uit om te kijken of wij met een betrouwbaar bedrijf en met de juiste eindbeslisser te maken hebben. Dit resulteert in een short-list van meestal vijf bedrijven.

Zodra we een short-list van bedrijven hebben, zullen wij een teleconference cq. video call opzetten voor een kennismakingsgesprek. Bij een goed gevoel kunnen wij namens u de bedrijven bezoeken of u kunt naar het kantoor van de potentiële partner komen om de vervolggesprekken te voeren. Samen met ons team zullen wij bereiden op deze afspraken, zodat u zich op best mogelijke manier kunt presenteren.

Wij werken vanuit onze vestigingen in Nederland, China en Hong Kong.
Daarnaast werken wij nauw samen met partners in de landen Japan, Vietnam, UAE, Marokko, Tunesië, Iran en Turkije.

Contact

Agent, importeur en distributeur

Het vinden van een goede partner in China in de vorm van een handelsagent, importeur en/of distributeur is één van de belangrijkste stappen in het betreden van de Chinese markt.

CGCB International heeft in Hong Kong een handelsonderneming dat zich bezighoudt met de distributie, import, branding en marketing, sales en merchandising van FMCG en cosmetica producten in China, Hong Kong en Macau. Ons team in Hong Kong en China heeft ruime ervaring op het gebied van offline en online sales. Momenteel hebben onze partners meer dan 20 buitenlandse merken geholpen met het lanceren van hun producten in Chinese supermarkten en online platformen.

Neem voor meer informatie contact met ons op via [email protected]

Laatste nieuws

Meer...