Waarom exporteren?

De Nederlandse markt kan verzadigd zijn om verder te kunnen groeien of u verwacht dat uw product of dienst in het buitenland aan zal slaan. Er zijn verder talloze redenen om te gaan exporteren.

Starters International Business (SIB)

Exporteren is niet iets wat je zomaar even doet. Exporteren vereist een goede voorbereiding, waarbij een goed exportplan een belangrijk onderdeel van is. Met het Starters International Business (SIB) programma helpt CGCB International bedrijven die de stap willen maken om te exporteren naar buitenlandse markten. Samen bekijken wij welke landen geschikt zijn als afzetmarkt voor uw product(en) of dienst(en). Indien uw casus door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is goedgekeurd ontvangt u een voucher ter waarde van € 2.400 voor het gehele coachingstraject. Tijdens de  individuele coaching onderzoekt u met een adviseur/coach van CGCB International de mogelijkheden in het buitenland, en werkt u naar een concreet actieplan.

Voorwaarden zijn:

  • U bent mkb-ondernemer.
  • U heeft geen of weinig ervaring heeft met zakendoen op buitenlandse markten,
  • U bent bereid is te investeren om daadwerkelijk stappen over de grens te zetten.

Onze adviseurs hebben veel kennis en ervaring op het gebied van corporate finance en internationaal zakendoen. Onze senior adviseurs hebben onder andere namens het voormalige Nederlands Centrum voor Handelsbevordering vele Nederlandse bedrijven in uiteenlopende industrieën geadviseerd met internationale vraagstukken.

Heeft u advies nodig met internationaal zakendoen en/of wilt u gebruik maken van het starters international business traject, neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op