Het selecteren van toeleveranciers, ofwel sourcing, in China kan door cultuur- en communicatieverschillen voor Nederlandse ondernemers een moeilijke exercitie zijn.

Cultuurverschillen en taalbarrières

De makkelijkste manier is natuurlijk via het internet de fabrieken en leveranciers te benaderen of vakbeurzen te bezoeken. Door communicatiebarrières kan het vaak lang duren voordat men elkaar begrijpt. Daarnaast is het voor Nederlandse ondernemers heel lastig te bepalen of de leverancier betrouwbaar.

Zakendoen in China is anders dan in Nederland. Derhalve is het van belang om te weten hoe er in China gewerkt wordt en de Chinese cultuur te kennen.

Het is belangrijk lokaal aanwezig te zijn door bijvoorbeeld bezoeken te brengen aan de verschillende fabrieken in China om de productie mogelijkheden te bekijken en fabrieken te beoordelen. Dit neemt veel tijd in beslag, maar is belangrijk voor het vinden van een geschikte fabriek.

Sourcing agent

Een goede sourcing agent in China kan voor u een oplossing zijn en kunt u richten op uw core business. Maak gebruik van onze jarenlange ervaring en expertise en bespaar niet alleen uw tijd, geld en teleurstellingen.

Ons team is gevestigd in Nederland, Hong Kong en China en wij kennen de Chinese cultuur goed, daarnaast spreken wij zowel de Chinese, Cantonese, Nederlandse en Engelse taal.

Neem voor meer informatie contact met ons op via info@cgcb.nl